The passage may be __________-考呗网题库移动版
专八
首页 题库首页在线模考
取消

A.a foreword to a website column
B.an advertisement for a series of books
C.a discussion of the origin of St. Valentine's Day
D.a review of some mysteries

参考答案A
解析: 本题考查主旨,应着眼于全文,尤其注意首尾段。题干询问文章的写作目的是什么。最后一段中作者说:给自己一点甜蜜的奖励,来点轻音乐,欣赏本网站“情人节与浪漫悬疑小说”栏目中充满爱情与浪漫的悬疑小说吧。可见本文是给网站的一个有关此类小说的栏目写的序言,故选A。B“给一个系列丛书做的广告宣传”:文中并没有详细介绍某个系列丛书的优点等相关内容,因此排除;c“讨论情人节的来历”:这只是文章中涉及的一部分内容,并不能概括整篇文章的主旨,故排除;D“给一些悬疑小说写的评论”:文章并没有就某些悬疑小说的内容或者特点作评论,本项也可排除。因此正确答案为A。

你可能喜欢

单选题  Students of United States history, seeking to identify, the circumstances that encouraged the emergence of feminist movements, have thoroughly investigated the mid-nineteenth-century American economic and social conditions that affected the status of women. These historians, however, have analyzed less fully the development of specifically feminist ideas and activities during the same period. Furthermore, the ideological origins off eminism in the United States have been obscured became, even when historians did take into account those feminist ideas and activities occurring within the United States, they failed to recognize that feminism was then a
  Iruly international movement actually centered in Europe. American feminist activists who have been described as"solitary" and "individual theorists" Were in reality connected to a movement--utopian socialism--which wasalready popularizing feminist ideas in Europe during the two decades that culminated in the first women's rightsconference held at Seneca Falls, New York, in 1848. Thus, a complete understanding of the origins anddevelopment of nineteenth-century feminism in the United States requires that the geographical focus be widenedto include Europe and that the detailed study already made of social conditions be expanded to include theideological development of feminism.
  The earliest and most popular of the utopian socialists were the Saint-Simonians. The specifically feminist partof Saint-Simonianism has, however, been less studied than the group's contribution to early socialism. This isregrettable on two counts. By 1832 feminism was the central concern of Salnt-Simonianism and entirely absorbedits adherents' energy. Hence, by ignoring its feminism, European historians have misunderstood Saint-Simonianism, Moreover, since many feminist ideas can be traced to Saint-Simonianism, European historians'appreciation of later feminism in France and the United States remained limited.
  Salnt-Simun's followers, many of whom were women, based their feminism on an interpretation of his projectto reorganize the globe by replacing brute force with the rule of spiritual powers. The new world order would beruled together by a male, to represent reflection, and a female, to represent sentiment. This complementarity reflectsthe fact that, while the Saint-Simonians did not reject the belief that there were innate differences between men andwomen, they nevertheless foresaw an equally important social and political role for both sexes in their Utopia.
  Only a few Saint-Simonians opposed a definition of sexual equality based on gender distinction. This minoritybelieved that individuals of both sexes were born similar in capacity and character, and they ascribed male-femaledifferences to socialization and education. The envisioned result of both currents of thought, however, was thatwomen would enter public life in the new age and that sexual equality would reward men as well as women with animproved way of life.
  根据以上内容,回答题。
It can be inferred fi'om the passage that the Seneca Falls conference__________

A.aimed at simulating feminist movements in America
B.was the culminating achievement of the Utop.ian socialist movement
C.discussed the ideological development of feminism
D.focused on women's rights in America

A.They have studied more of the group's contribution to socialism.
B.They have sthdied the group's feminist part.
C.They have made a thorough investigation into feminism in France.
D.They are the only authority on Saint-Simonism.

A.women could obtain superior rights
B.women played a vital role in politics
C.the two genders competed with each other
D.the two genders had equal status

延伸阅读