回答题   Eliot's interested in poetry in about 1902 with the discovery-考呗网题库移动版
专八
首页 题库首页在线模考
取消
单选题 回答题
  Eliot's interested in poetry in about 1902 with the discovery of Romantic. He had recalled how he was initiated into poetry by Edward Fitzgerld's Omar Khayyam at the age of fourteen. "It was like a sudden conversion," he said, an "overwhelming introduction to a new world of feeling." From then on, till about his twentieth year of age (1908), he took intensive courses in Byron, Shelley, Keats, Tennyson, Rossetti and Swinburne.
  It is, no doubt, a period of keen enjoyment...At this period, the poem, or the poetry of a single poet, invades the youthful consciousness and assume complete possession for a time...The frequent result is an outburst of scribbling which we may call imitation...It is not deliberate choice of a poet to mimic, but writing under a kind of daemonic possession by one poet.
  Thus, the young Eliot started his career with a mind preoccupied by certain romantic poets. His imitative scribbling survives in the Harvard Eliot Collection, a part of which is published as Poems Written in Early Youth."A Lyric" (1905), written at Smith Academy and Eliot's first poem ever shown to another's eye, is a straightforward and spontaneous overflow of a simple feeling. Modeled on Ben Johnson, the poem expresses a conventional theme, and can be summarized in a single sentence: since time and space are limited, let us love while we can. The hero is totally self-confident, with no Prnfrockian self-consciousness. He never thinks of retreat, never recognizes his own limitations, and never experiences the kind of inner struggle which will so blight the mind of Prufrock.
  "Song: When We Came Home across the Hill" (1907), written after Eliot entered Harvard College, achieved about the same degree of success. The poem is a lover's mourning of the loss of love, the passing of passion, and this is done through a simple contrast. The flowers in the field are blooming and flourishing, but those in his lover's wreath are fading and withering. The point is that, as flowers become waste then they have been plucked, so love passes when it has been consummated. The poem achieves an effect similar to that of Shelley's "When the Lamp Is Shattered".
  The form, the dictation and the images are all borrowed. So is the carpe diem theme. In "Song: The Moonflower Opens" (1909), Eliot makes the flower-love comparison once more and complains that his love is too cold-hearted and does not have "tropical flowers with scarlet life for me." ,In these poems, Eliot is not
writing in his own right, but the poets who possessed him are writing through him. He is imitating in the usualsense of the word, having not yet developed his critical sense. It should not be strange to find him at this stage so interested in flowers: the flowers in the wreath, this morning's flowers, flowers of yesterday, the moonflower which opens to the moth--not interested in them as symbols, but interested in them as beautiful objects. In these poems, the Romantics did not just work on his imagination; they compelled his imagination  to work their way.
  Though merely fin-de-siecle routines, some of these early poems already embodied Eliot's mature thinking,and forecasted his later development. "Before Morning" (1908) shows his awareness of the co-habitation of beauty and decay under the same sun and the same sky. "Circle's Palace" (1909) shows that he already entertained the view of women as emasculating their male victims or sapping their strength. "On a Portrait" (1909) describes women as mysterious and evanescent, existing "beyond the circle of our thought." Despite all these hints of later development, these poems do not represent the Eliot we know. Their voice is the voice of traditionand their style is that of the Romantic period. It seems to me that the early Eliots connection with Tennyson is especially interesting,in that Tennyson seems to have foreshadowed Eliot's own development.

According to the first paragraph, we can learn that_____.

A.Eliot started to learn poems from Edward Fitzgerald
B.Edward Fitzgerald wrote Omar Khayyam at ! 4
C.Eliot engaged in the poetry at the age of fourteen
D.Eliot started to write romantic poetry in 1902

参考答案C
解析:

【结构分析】
第一段和第二段指出艾略特十四岁时受爱德华·菲茨杰拉德所译的奥马尔·海亚姆的诗作的影响,于l902年开始对诗歌产生兴趣。由此他开始模仿一些诗人,创作了一些作品。
第三段介绍了艾略特在史密斯学院写的一首抒情诗,诗歌表达了传统的主题——让我们超越时间和空间的限制,尽情相爱。
第四段介绍了艾略特在哈佛大学创作的又一首成功作品“WhenWeCameHomeacrosstheHill”。
第五段介绍了艾略特的诗歌“TheMoonflowerOpens”,指出这一时期艾略特的作品展示了其对花的兴趣,但他的兴趣点不在于花的象征意义,而在于花本身的美丽。
最后一段指出尽管艾略特早期的作品只是19世纪末的风格,但一些作品表达了他成熟的思想,预示着他后来的发展。

【试题解析】
本题的出题点在文章开头处。首段提到,艾略特在1902年开始对诗歌感兴趣,他回忆了当时年仅十四岁的自己是如何受到爱德华·菲茨杰拉德所译的欧玛尔·海亚姆的诗作的影响,开始对诗歌感兴趣的,故选C。A、B是对首段信息的歪曲,故排除;l902年艾略特只是对诗歌产生了兴趣,并未开始写浪漫诗歌,故排除D。

你可能喜欢

A.Edward Fitzgerald's poems 
B.romantic poems
C.classical literature
D.romantic literature

A.It was written at Smith Academy.
B.It was modeled on Ben Johnson.
C.It was included in Poems Written in Early Youth.
D.It expresses the theme that a common person's mind is loaded with inner struggle.

A.Song: When We Came Home across the Hill 
B.Song: The Moonflower Opens 
C.Fin-de-siecle
D.Before Morning

延伸阅读